Selasa, 8 Disember 2015

TUKAR WANG ANDA KEPADA EMAS


TUKAR, BUKAN BELI EMAS

Apabila 'beli' emas ni sebenarnya saya lebih sukakan penggunaan 'convert' or 'tukar' sebab kita sebenarnya menukar duit kertas kepada mata wang universal.

Ini kerana, emas ini boleh dikategorikan sebagai aset setaraf hartanah, dll. Maknanya, ia mampu menjana pendapatan untuk pemiliknya kerana nilainya yang semakin naik.

Berbeza dengan benda lain yang kita 'beli'. Selalunya benda-benda tu sama ada menjadi liabiliti atau susut nilai setiap hari. Sebagai contoh kereta. Ada pepatah Inggeris kata 'if u can buy it, does not mean u can afford it'. Maknanya, sebagai contoh apabila kita beli kereta, memanglah kereta itu jadi milik kita. Namun, kereta kita itu perlu diservis, isi minyak, cuci, dsb. Maknanya, kereta kita itutidak menghasilkan duit tetapi sedut duit. Melainkan kita sewakan kereta itu. Maka, ia jadi aset sebab ia menghasilkan duit untuk kita. Jika tidak, ia adalah satu liabiliti. Kereta ini sifatnya apabila sudah berada di atas jalan, harganya akan secara automatik turun.

Emas pula, makin lama disimpan, nilainya semakin menaik. Kita tak perlu cuci atau gilap pada setiap hari.

Dengan sekadar simpan, emas tadi dah buat duit untuk kita. Cuma tiadalah emas itu beranak keluar duit. Haha... tapi apabila keadaan terdesak, kita tak perlu paksa orang untuk beli emas kita atau iklankan setiap dua jam sekali supaya orang beli.


Cukup kita cakap nak jual saja, bersusun org nak beli. Tak sampai berapa minit dah boleh dijual.

Kalau rajin, setiap bulan dah tak perlu keluar duit untuk tambah emas. Cukup hanya dengan menggunakan bonus yang diperolehi daripada Powergold.

Kita kena tanamkan idea ini dalam kepala prospek kita. Selepas itu, kita tidak perlu cakap banyak lagi dah. Depa dengan senang hati akan join.

Ingat ya... TUKAR, bukan BELI.

-------
Mulakan simpanan emas anda serendah 0.5 gram hari ini dengan #PowerGold melalui kempen #1Bulan1Gram. Dapatkan emas anda dengan menghubungi hubungi talian berikut: 01115403082.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
© Copyright 2035 Empayar Ledang
Theme by Yusuf Fikri