Khamis, 10 Disember 2015

NILAI EMAS


BETULKAH NILAI EMAS AKAN MENJADI SEPERTI 1SEN JIKA RAMAI/SEMUA ORANG MENYIMPAN EMAS?

JAWAPAN:


1. Dinar (syiling emas) merupakan mata wang terbaik dunia selain Dirham (syiling perak) dan ia diakui di dalam Al-Quran.

2. EmasS merupakan logam yang boleh dijadikan mata wang dan tiada nilai melekat (intrinsic value) seperti mata wang bukan logam/wang fiat yang mana ada susut nilainya.

3. Emas merupakan hasil galian yang akan berkurangan dan nilainya ditentukan oleh permintaan dan penawaran (
supply and demand) bukan seperti wang fiat yang nilainya ditentukan oleh ekonomi semasa ataupun polisi sesebuah kerajaan.

4. Emas 1 gram akan kekal 1 gram walaupun nilainya mungkin akan turun tetapi kita kena ingat nilai emas tidak akan jatuh dari nilai yang kita beli sekarang ini atau lebih parah lagi tiada nilainya seperti duit 1sen.

5. Emas jika dibawa ke negara mana sekalipun di dunia ini nilai dan beratnya tetap sama tidak seperti wang fiat yang mana semakin jatuh nilainya di mata dunia.

6. Emas kalis inflasi dan yang paling penting emas masih bernilai sekiranya negara kita dilanda kegawatan ekonomi tak seperti wang fiat yang nilainya akan turut jatuh sekiranya negara kita dilanda kegawatan ekonomi yang mana nilai RM100 hari ini tidak akan sama dengan RM100 akan datang.

-------
Mulakan simpanan emas anda serendah 0.5 gram hari ini dengan #PowerGold melalui kempen #1Bulan1Gram. Dapatkan emas anda dengan menghubungi hubungi talian berikut: 01115403082.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
© Copyright 2035 Empayar Ledang
Theme by Yusuf Fikri