Khamis, 10 Disember 2015

BANK DAN PINJAMAN


Pinjaman adalah produk bank yang popular. Jika bank mempunyai produk pinjaman emas, bukan bank sahaja yang untung tetapi kita juga untung. 

Tidak seperti sekarang, bank memberi pinjaman kepada kita dalam bentuk wang kertas. Bank berselindung di sebalik wang tunai dan faedah. Kita rugi kerana ada faedah dan bank yang mendapat keuntungan daripada faedah yang dikenakan ke atas pinjaman yang kita buat. 

Mengapa dalam transaksi pinjaman emas, kita dan bank yang untung?


Kita buat pinjaman. Bank luluskan permohonan dan kita dapat emas. Bank tidak perlu letak faedah kepada pinjaman kita. Nilai emas itu yang telah menguntungkan bank.


Contoh: 
Kita buat pinjaman 10 gram, kita pulangkan juga 10 gram kepada bank. Tempoh bayaran balik adalah 1 tahun. Harga emas 10 gram akan meningkat, tidak sama harganya pada 1 tahun sebelumnya. 

Tetapi untuk mengharapkan bank mempunyai produk pinjaman emas, pastinya mustahil. Kita yang perlu memulakan langkah pertama untuk menukar wang kertas kepada emas. Ini sebagai satu usaha untuk mengurangkan penggunaan wang kertas serta untuk mengembalikan mata wang sebenar ke dalam institusi kewangan dunia.

-------
Mulakan simpanan emas anda serendah 0.5 gram hari ini dengan #PowerGold melalui kempen #1Bulan1Gram. Dapatkan emas anda dengan menghubungi hubungi talian berikut: 01115403082.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
© Copyright 2035 Empayar Ledang
Theme by Yusuf Fikri