Ahad, 6 Disember 2015

APLIKASI SIMPANAN TUNAI VS SIMPANAN EMAS


SOALAN:
Adakah simpanan emas ini menjanjikan keuntungan dalam bentuk dividen bulanan atau tahunan, seperti pelaburan wang tunai (ASB, Tabung Haji, saham, dsb)?

JAWAPAN:
Ramai yang terkeliru di antara simpanan dan pelaburan emas. Kelihatan seperti sama, tetapi ada bezanya. Jika ingin yang PALING HEBAT, maka pilihlah simpanan emas. Ini kerana dengan simpanan emas, anda mampu membuat pelaburan dalam masa yang sama.

Namun seandainya anda menganggap emas sebagai pelaburan semata-mata, anda mungkin boleh kecewa kerana harga emas tidak naik ketika anda ingin menjualnya.

Bagi seorang penyimpan emas, membeli emas adalah untuk tujuan perlindungan kepada simpanan wang kertas yang langsung tidak relevan dijadikan simpanan. Ini kerana, sifat wang kertas yang lemah, mudah dimamah inflasi dan hanya bertindak sebagai alat untuk jual beli sahaja, bukan untuk disimpan.

Jika anda ingin simpanan yang hebat dan unggul, maka simpanan emas adalah jawapannya.

Contoh:
RM10,000 pada tahun 2005 boleh digunakan untuk membeli 5 ekor lembu tetapi RM10,000 pada hari ini cuma boleh beli 2 ekor lembu sahaja.

Kalau RM10,000 pada 2005 ditukar kepada gold bar, maka akan memperolehi sebanyak 143 gram gold bar.

Nilainya pada hari ini adalah: RM163 x 143g =RM27,027.

Kalau dibelikan lembu, akan dapat 6 ekor lagi.

-------

Mulakan simpanan emas anda SERENDAH 0.5 GRAM sekarang juga. Dapatkan segera emas pertama anda dengan menghubungi talian berikut: 01115403082.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
© Copyright 2035 Empayar Ledang
Theme by Yusuf Fikri